​Cвіт казки на уроках англійської мови

27.01.22 10:00

Для кожного з нас світ дитинства починається з казок. Казка - це завжди диво! Ми сприймаємо це диво природньо та легко впускаємо у своє життя.

Антоніна Григорівна Іванова, вчителька англійської мови початкових класів ОНЗ «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів» практикує на уроках справжні сеанси англомовної казкотерапії.

Учні 4-А класу інсценізували англійською мовою кілька пригод відомої казки англійського письменника Алана Мілна «Вінні Пух».

- Казка для дітей – це не просто вигадка, фантазія, це особлива реальність світу почуттів, вона розсуває рамки звичайного життя, - розповідає Антоніна Григорівна. - Моє завдання зацікавити учнів до вивчення англійської мови, а використання казок на уроках мотивує. Діти з задоволенням обирають ролі, вчать слова, не бояться спілкуватися на англійській мові. До того ж така форма роботи розвиває артистичні здібності, діалогічне мовлення, творчий потенціал. Вчаться говорити, слухати, розуміти.

В позаурочний час проводимо репетиції і вже на підготовлену інсценізацію запрошуємо батьків, які з задоволенням для дітей готують казкові костюми.

Раніше ставили казкову постановку «Ріпка». Переробляю казку, готую ролі, щоб всі учні були задіяні.

На уроці англійської мови у 4-Б класі на фінальному етапі вивчення теми учні створили лепбук «Королева Англії Єлизавета ІІ». Діти творчо та яскраво продемонстрували свої вміння відшукувати цікаву інформацію про діючу королеву.

Кожен проявив активність та зробив певний внесок у спільну справу! Знайшли найцікавіші факти, де Королева Єлизавета ІІ зі своїми собаками, на коні у віці 94 роки, допомагає армії. Учні намалювали власні малюнки та підібрали дуже багато інформації.

Антоніна Григорівна любить свою роботу, ніколи не зупиняється на досягнутому, завжди у творчому пошуку, щоб уроки були цікавими і діти найпродуктивніше засвоювали матеріал. Бере участь у навчальних семінарах, практикумах, тренінгах, вебінарах.

Її учні взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді «Всеосвіта Зима 2021-2022» та показали високий рівень знань з англійської мови. Четвертокласниця Антоніна Головань зайняла І місце, а другокласник Гордій Скрипник – ІІ та отримали Дипломи за сумлінне ставлення до освітнього процесу, вміння нестандартно і самостійно вирішувати завдання з підвищеним рівнем складності, за кмітливість, ерудованість та старанність. Сертифікати за участь отримали третьокласниці Вероніка Сорока і Каріна Катаріна та другокласниця Крістіна Русакова.

Антоніна Григорівна сама навчалася у Суботцівській школі, а після закінчення університету імені В.К.Винниченка повернулася до рідної школи і розпочала свою трудову діяльність. За сумісництвом сім років пропрацювала у Новороманівській школі.

- А професію обрала сама доля, бо народилася на День Вчителя. Тож мама завжди говорила: «Бути тобі Тоню, вчителькою». Так і склалося, і цьому я дуже рада, бо люблю свою професію, не уявляю свого життя без учнів, без їх допитливих очей, дитячого запалу та енергії - посміхаючись підсумувала розповідь Антоніна Григорівна.


авторка - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: