Домедична допомога - на часі!

16.02.24 14:35

У середу 14 лютого у Суботцівському Будинку культури було цікаво та пізнавально - Олена Кочнєва провела тренінг для молоді та жінок Суботцівської громади з ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ.

Знання про дієву допомогу в критичних ситуаціях сьогодні для українців, як ніколи - в пріоритеті! Учасники заходу набули практичні навички стосовно допомоги - як собі, так й іншим людям, в різних ситуаціях, що загрожують здоров’ю та життю.

Всі присутні мали змогу на спеціальних манекенах спробувати реанімувати дорослу людину та дитину. Як виявилось, відновити людині серцевий ритм та запустити дихання – це фізично досить тяжко! "Дякуємо манекену-дорослому - Василю та манекену-дитині - Гриші за мужність, терпіння та реалізацію практичних навичок для всіх охочих навчитися реанімувати".

Крім цього, аудиторія дізналась: - як діяти, коли в людини кровотеча різних видів та ступенів, -як врятувати, якщо людина вдавилась і не дихає; - чому потрібно розмовляти з потерпілим - які ознаки інсульту, інфаркту та як допомогти при підозрі хвороби; - як убезпечити людину від травм при епілептичному нападі (доречі, пані Олена розвінчала міф із середньовіччя про чорну тканину, якою, нібито, потрібно накривати потерпілого в якого напад епілепсії. Не треба – це не допоможе !!!); - яку допомогу потрібно надати при опіках різних ступенів, в тому числі фосфором; - що робити при переохолоджені.

Захід організовано ГО «Креативний простір «Інсайд» в ході реалізації локального проєкту «Молодь Суботцівської територіальної громади – амбасадори миру та безпеки» та в межах: Проєкт "Зміцнення потенціалу молодіжних та жіночих ОГС у розбудові та підтримці миру" реалізується у співпраці зі структурою ООН Жінки в Україні та за підтримки Уряду Норвегії."

Всім дякуємо за участі в заході! Все буде УКРАЇНА




Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: