​Храмове свято преподобного Максима Сповідника

3 лют. 2021
3 лют. 2021

Третього лютого православна церква відзначає пам’ять преподобного Максима Сповідника. Саме цього дня у селі Суботцях Знам’янського району щорічно відзначається престольне свято, адже храм Української православної церкви Олександрійскої єпархії побудований у стилі українського бароко і освячений у 2002 році на честь преподобного.

Зазвичай
урочисте богослужіння зранку відбувається. Також у день престольного свята охочі можуть сповідатися та причаститися. А після богослужіння обговорити питання, що стосувалися релігійної тематики.

Преподобний Максим Сповідника народився у Константинополі близько 580 року й виріс у благочестивій християнській родині. Отримав різнобічну освіту: вивчив філософію, граматику, риторику, був обізнаний щодо творчості давніх авторів і досконало володів богослІвською діалектикою. Він залишив велику богослівську спадщину: тлумачення важких місць Священого Писання, пояснення молитов, коментарі до творів інших отців церкви, пояснення богослужіння, диспути, трактати і листи. Основні ідеї його вчення пов’язані з таємницею боговтілення. Він був стійким у своїй вірі і не зрадив її, пише сайт "Вісник Кіровоградщини".



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: