Там, де живе дитяче щастя

09.09.20 10:14

Дитячий дошкільний заклад «Колобок» розміщений у мальовничому куточку села Суботці, приваблює своєю казковістю. Сюди з задоволенням поспішають діти, бо їх зустрічають уважні вихователі, тут створені відповідні умови: затишні, естетично оформлені групи, гарне предметно-розвивальне середовище, барвисті іграшки, зручно розміщені меблі.

Завідуюча Алла Животовська, яка очолює заклад уже понад двадцяти років розповідає, що всі працівники колективу докладають багато зусиль, аби малята почувалися комфортно, затишно, створюють повноцінне розвивальне середовище, яке дає можливість нашим дітям розвиватись, набувати необхідних знань та умінь для життя, орієнтуватись у навколишньому світі.

- Педагоги дбають про наочність, дидактичні матеріали, посібники для роботи з дітьми, - розповідає Алла Миколаївна. - У нас у дитячому садочку функціонує три групи, у яких виховується 72 дітей. Цього року ми підготували 27 випускників, які вже навчаються у 1 класі. Кожна група в дошкільному закладі — це комфорт і затишок, чарівний світ книги і навчальна база, де малюки можуть обирати собі заняття до вподоби. Також є окремо обладнаний зал для спортивних занять, який одночасно може бути і музичним залом, міні- музей українського побуту, сучасна пральня, харчоблок, медичний блок.

На території закладу для кожної вікової групи облаштовано ігрові майданчики з тіньовими навісами, пісочницями, малими ігровими формами. Є автомістечко для вивчення правил дорожнього руху, фізкультурний майданчик .

- У нас надзвичайно дружній та талановитий колектив, у якому працюють шість вихователів. Леся Володимирівна Ворона та Тетяна Романівна Чабан у цьому році атестувалися на другу категорію. У нашому садочку ведеться гурткова робота: Інна Миколаївна Нагорна є керівником гуртка «Вправні пальчики», Юлія Вікторівна Лиса розвиває творчі здібності дітей в гуртку з театралізованої діяльності «Золотий ключик», діти вивчають свої права та обов’язки на гуртку «Правознайки», який веде Оксана Анатоліївна Бурлака, над проблемою екологічного виховання дошкільників працює Таміла Сергіївна Безфамильна. Наші помічники вихователів В.А.Тарасенко, С.І.Гупало дбають про чистоту та затишок нашого закладу. А ще в дошкільному закладі працюють музичний керівник, медична сестра, завгосп, два кухара, праля, двірник, охоронці, - пишається своїм колективом Алла Миколаївна.

За її словами, під час карантину педагогічні працівники закладу працювали з вихованцями дистанційно. Вони готували для дітей цікаві завдання з різних розділів програми, а для батьків пізнавальні консультації та корисні бесіди.

Цей рік за кошти Суботцівської сільської ради був зроблений новий дах будівлі дошкільного закладу. Також під час карантину колектив провів ремонтні роботи у приміщенні дитячого садка та на території. Були відремонтовані та удосконалені дитячі майданчики, зроблена розмітка автомістечка, озеленення території.

- Створення психологічного комфорту для дітей, оптимальних умов для повноцінного розвитку їх особистостей, творчого мислення, фантазії, уяви, пізнавальних здібностей є постійною турботою всього колективу. Кожен працівник проявляє свою майстерність, неповторний індивідуальний стиль роботи, - розповідає очільниця закладу.

Дитячий садок – це невтомна й самобутня країна малечі. Це той світ у якому дитина живе в найважливіший період свого розвитку. І від того як їй тут живеться, залежить не лише її майбутнє, а й майбутнє всієї країни.

Записала Катерина Матко – для сайту «Суботці.Інфо», фото надані дитсадком



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: