​Фітнес для тих кому за…

22.07.21 10:00

У селищі Знам’янці щовечора займається на вуличних тренажерах 71-річна Ангеліна Гура та її подруга Любов Підлісна.

- Я сюди поспішаю за будь-якої погоди і як би не втомилася від домашніх справ, тут набираюсь сил і почуваю себе краще, - розповідає Ангеліна Василівна. - Займаюся з травня і вже відчула значні зміни щодо покрашення здоров’я.

- Чому вирішили займатися?

- Хочу бути в тонусі, вести активний спосіб життя, прокидатися вранці не з головними болями та болями в суглобах і в спині, а у гарному настрої, відчувати життєву енергію і приплив сил. Як говорять: «тобі стільки років, на скільки ти себе відчуваєш». Змолоду веду активний спосіб життя, брала участь у різних заходах, люблю співати. Певний відрізок часу пропрацювала на заводі залізобетонних конструкцій у селі Суботці. При заводі діяв хор, ходили співати практично всі працівники, гарні костюми нам пошили. На жаль заводу давно вже немає. Але пам’ять про гарні часи, часи молодості залишилась. Пізніше я стала постійною учасницею сільського хору, який діяв при Суботцівському сільському будинку культури і налічував понад 30 чоловік. У нас був цікавий репертуар, їздили з виступами не лише в сусідні села, а й за межі області. Я постійно у русі, з людьми, тож на заслуженому відпочинку не хочеться сидіти вдома. Організовую зустрічі колишніх працівників районного споживчого товариства, бо останні роки там працювала. Магазини товариства забезпечували жителів усіх сіл колишнього Знам’янського району продуктами харчування та першої необхідності. Тепер вирішила активно займатися спортом. Розробила систему тренувань. Хочеться, щоб більше людей зрозуміло наскільки важливі такі заняття.

- Чи важко було розібратися, як працюють тренажери?

- Тренажери зрозумілі на інтуїтивному рівні, так що розібратися в їх експлуатації зможе кожен. Найбільшою перевагою таких тренажерів для пенсіонерів є можливість використовувати обладнання безкоштовно і в будь-який час. А тренування на вулиці дають подвійну користь, так як фізичні навантаження відбуваються на свіжому повітрі, що надає не тільки більшого ефекту, а й робить вправи більш комфортними.

У селі Мошорине завдяки ТОВ «Рос Агро» (генеральний директор Роман Моцний) відкрито тренажерний зал, який безкоштовно відвідують жителі Мошорине та навколишніх сіл. Найстаршій і постійній відвідувачці Вірі Ковтунович виповнився 71 рік. Віра Олексіївна розповіла, що тренажерний зал – це її спасіння. 63-річна Тамара Супрун зазначила, що у залі залишає як мінімум 15 років, а з собою забирає енергію та сили.


Розкажіть у коментарях свою історію, як проводите своє дозвілля? Чи облаштовані такі вуличні тренажери у ваших селах і чи потрібні вони? Поділіться своїми ідеями, як проводите своє дозвілля, чи є захоплення.

авторка – Катерина Матко



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: