​У Мошориному сприяють розвитку спорту

01.09.20 10:00

Про здобутки мошоринських спортсменів відділення велоспорту Знам’янської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (велоклуб «Рос Агро») знають далеко за межами України. Але це ще не все, чим пишаються жителі Мошориного. Про те, як вдається розвивати спорт на селі розповідає Мошоринський сільський голова Олексій Кондратенко:

- Без фінансової допомого соціально-відповідального бізнесу розвивати спорт неможливо. Для забезпечення необхідним спортивним інвентарем потрібні великі кошти. Завдяки ТОВ «Рос Агро» у Мошориному створені всі належні умови для фізичного і спортивного розвитку молоді та жителів села. Чотири роки тому на місці старого зруйнованого автопарку збудували сучасний спортивний майданчик, загальною вартістю близько двох мільйонів гривень. Роботи виконали за рахунок коштів соціально відповідального бізнесу – ТОВ «Рос Агро» та за підтримки сільської ради. На даний час футбольне поле зберігається у належному стані, навколо нього упорядкована територія, а поруч встановлені вуличні тренажери, створені клумби та висаджено квіти. Діти дошкільного та шкільного віку, які проживають у селі, активно займаються фізкультурою і спортом. Неодноразово тут проводились районні спортивно-масові заходи.

Завдяки розумінню та фінансової допомоги генерального директора ТОВ «Рос Агро», Романа Моцного та виконавчого директора Петра Гетьманця збудовано тренажерний зал та утримується велоклуб «Рос Агро». Три роки тому за кошти ТОВ «Рос Агро» з напівзруйнованого приміщення колишньої колгоспної їдальні збудовано гарний тренажерний зал з великими вікнами, сучасними роздягальнями та душевими, встановлено новітні тренажери. Працює там Тетяна Кива, яка слідкує за порядком, утриманням тренажерів, консультує відвідувачів. Заробітну плату теж отримує від ТОВ «Рос Агро». Сільська рада взяла на баланс приміщення і забезпечує теплом та електроенергією.

Відвідавши тренажерний зал, а в селі його називають фітнес-центром, можна щиро позаздрити жителям села, що мають таку можливість займатися спортом у комфортному залі, на сучасних тренажерах та ще й безкоштовно. Тетяна Кива розповіла, що охочих займатися дуже багато, щодня крім неділі та понеділка зал переповнений відвідувачами, адже в селі багато молоді.

Наймолодші – це діти 14 років, а найстаршій і постійній відвідувачці Вірі Ковтунович виповнився 71 рік. Віра Олексіївна розповіла, що тренажерний зал – це її спасіння.

- Я сюди поспішаю за будь-якої погоди і як би не втомилася від домашніх справ, - говорить вона. - Тут набираюсь сил і почуваю себе краще. Її сусідка по тренажеру, 63-річна Тамара Супрун зазначила, що у залі залишає як мінімум 15 років, а з собою забирає енергію та сили. Це відчувається по здоров’ю. Та й виглядають ці активні жіночки дуже гарно.

- У залі розміщено 16 тренажерів, - продовжує розмову Тетяна Кива, - та інший спортивний інвентар. Приємно те, що люди цінують, що для них створені такі умови, підтримують чистоту, бережуть майно, а є й такі, які самі намагаються долучитися до гарної справи. Місяць тому молоде подружжя Олександр та Юлія Біленки, які є постійними відвідувачами, подарували новий тренажер – арбітрек. До нас займатися приїжджають навіть із сусіднього села Володимирівки. Щиро вдячні Роману Моцному та Петру Гетмацю, які постійно допомагають, і будь-яке питання вирішується позитивно.

Також у селі Мошориному з 2007 року діє районна дитячо-юнацька спортивна школа, велоклуб «Рос Агро», тренером-викладачем працює Вадим Кива. Неодноразово її вихованці завойовували перші та призові місця на різних змаганнях, зокрема і Міжнародного рівня. На даний час у французькому місті Плуе стартував чемпіонат Європи 2020 з велосипедного спорту.

Спортсмена ДВУОР імені Сергія Бубки (тренери В.Кива, В.Красов) Алла Марущук серед юніорок виступала в індивідуальній гонці на час. Велосипедистка з Мошориного (Знам’янський район) посіла 10-е місце і потрапила в ТОП-10 чемпіонату Європи. Інша українка Олена Ребракова посіла 19-е місце. Алла Марущук, Софія і Олександр Шевченки зі Знам’янщини на цьому чемпіонаті Європи проведуть групові гонки. Ми будемо вболівати за них. А про те, як вдається досягати таких результатів, розповість тренер Вадим Кива, у наступному матеріалі.

Авторка -
Катерина МАТКО, для сайту «Суботці.Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: