​До школи з новими силами!

04.09.20 10:00

Промайнуло веселе літо і настала осінь — пора навчання. Діти йдуть до школи, щоб знову сісти за шкільні парти і здобувати знання. Перше вересня завжди урочистий і надзвичайно хвилюючий день. Він незабутній своєю святковою атмосферою, доброзичливими і щирими посмішками, свіжістю оновлених класів і, звичайно, першим дзвоником.

У філії «Казарнянська загальноосвітня школа» цього року здобуватиме освіту 80 учнів. Очолює освітній заклад Наталія Володимирівна Суржко. Вона розповіла, що школа повністю готова до навчального року. Закуплені всі необхідні дезинфікуючі засоби, одноразові рушнички, рідке мило – все, що передбачено рекомендаціями МОЗ.

У школі працює одинадцять висококваліфікованих вчителів. Всі мають вищу кваліфікаційну категорію та значний стаж роботи. Виховали та навчили не одне покоління дітей.Завдяки їх професіоналізму та відповідальне ставлення до роботи учні школи неодноразово займали призові місця в районних конкурсах та олімпіадах. Є слухачами Малої академії наук міста Кропивницького. Переважна більшість випускників навчаються у вищих навчальних закладах ІІІ – ІV акредитації.

Минулого року Казарнянська школа І-ІІ ступенів відсвяткувала свій 50-річний ювілей, але працює за сучасними стандартами, забезпечена шкільним автобусом. Є окрема їдальня та сучасна спортивна зала. Замінено всі вікна і двері на енергозберігаючі. Проведено поточний ремонт приміщення. Територія закладу огороджена новим парканом.

Цієї весни карантин вніс свої корективи у освітньо-виховний процес.

- З початку карантинну ми, як і більшість шкіл, виявилися не готовими до умов дистанційного навчання, - розповідає Наталія Володимирівна. - Найбільшою проблемою стала відсутність швидкісного інтернету, не всі учні мали потрібні гаджети: ноутбуки, планшети, чи смартфони, і, як наслідок, не могли працювати на освітній платформі Zoom. Навчання відбувалося частково у Вайбері, у програмі Класрум, Zoom та у телефонному режимі. На сьогодні ситуація трішки вирівнялася, де-хто покращив інтернет зв’язок, інші придбали необхідну техніку. Але ніщо не замінить прямого спілкування вчителя і учня у школі. Маємо надію, що цього навчального року, як учні, так і вчителі матимуть змогу працювати у звичайному режимі.

Завжди допомогу і підтримку у вирішенні нагальних проблем відчуваємо від Казарнянської сільської ради, сільська голова Тетяна Халявинська особисто цікавиться питаннями розвитку освіти. Посильну допомогу та підтримку надає директор ТОВ «Агродар Україна плюс» Анатолій Пацеля та інші орендарі та підприємці, які працюють на території, розповідає директорка.

Записала
Катерина МАТКО – для сайту «Суботці.Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: