Перша сесія Суботцівської сільради: Призначення, рішення, плани

11.12.20 10:00

Перша сесія восьмого скликання Суботцівської сільської ради відбулася цими прохолодними грудневими днями.

Дійство почалося з того, що очільниця сільської територіальної виборчої комісії Алла Корж оголосила про початок повноважень депутатів та сільського голови Суботцівської сільської ради восьмого скликання, зокрема повідомила, що депутатами стали Станіслав Делюрман та Людмила Грібеннікова. Це стало можливим через те, що депутатка від партії «Слуга народу» Вікторія Безфамільна буде представляти інтереси громади в обласній раді, а депутат Олексій Кондратенко є тимчасово виконуючим старости у селі Мошорине.

Далі, як годиться, всі депутати та сільський голова Андрій Борідченко прийняли присягу та пообіцяли працювати на задоволення інтересів своїх виборців та на розвиток території. Із гостей на зібранні була Анна Трубаченко, помічниця-консультантка народного депутата Олеся Довгого, вона й привітала депутатів та сільського голову і побажала їм успіхів у роботі.

На першій сесії затвердили порядок денний, регламент, визначили лічильну комісію та таємним голосуванням обрали секретарем сільської ради Людмилу Грібеннікову. Депутати обговорили умови оплати праці сільського голови та секретаря, затвердили структуру виконавчих органів ради, загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів.

Першою заступницею сільського голови було обрано Анну Блохіну, а ще однією заступницею - Людмилу Бойчук. Керуючою справами (секретарем) виконавчого комітету сільської ради стала Олена Слюсаренко.

Так, як депутатки Анна Блохіна від партії «Сила і честь» та Людмила Бойчук від партії «Справедливість» були обраними на посаду заступниць, то вони вибули з числа депутатів, а далі за черговістю списку депутатський мандат отримали Тетяна Халявинська та Юрій Маринич.

Також на сесії було утворено чотири постійних комісій та затверджено Положення. Був обрано виконавчий комітет сільської ради, визначено його чисельність та затверджено персональний склад. Припинено повноваження депутатів, сільського голови та секретаря Богданівської,

Володимирівської, Казарнянської, Суботцівської, Трепівської сільських рад сьомого скликання. Прийнято рішення розпочати реорганізацію даних сільських рад і виконання їх бюджетів та про покладання обов’язків старост. Тимчасово старостами призначено Наталію Лимаренко (села: Богданівка та Кучерівка), Яцишину Оксану (Володимирівка, Саблине, Новороманівка), Олексія Кондратенка (Мошорине, Васине), Ніну Меленчук (Казарня, Барвінівка, Глибока Балка, Нововодяне, Новополяна), Ольгу Гриценко (Трепівка, Долино-Кам’янка, Зелений Гай, Копані, Новотрепівка, Топило).

Також громада прийняла у комунальну власність об’єднаної територіальної громади Суботцівської сільської ради освітні заклади та їх майно, зокрема: ОНЗ «Богданівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім. І.Г.Ткаченка», ОНЗ «Мошоринська ЗШ І-ІІІ ступенів», ОНЗ «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів», ОНЗ «Трепівська ЗШ І-ІІІ ступенів», Богданівську та Суботцівську дитячі музичні школи, районний центр дитячої та юнацької творчості та централізовану бібліотечну систему.

Депутати вирішили створити комунальний позашкільний навчальний заклад «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» та «Краєзнавчий музей» об’єднаної територіальної громади Суботцівської сільської ради та затвердили їхні Статут та Положення.


Авторка тексту і фото - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: